Lirik Lagu Jangan Itu Jangan Ini - Benzooloo


Dari apa aku perhatikan,
Aku makin diperhatikan
Macam tidak percaya,
Sekarang jadi bahan tiruan
Dari budak sekolah rendah,
Sampailah pada tingkatan
Pandai hashtag nama
#benzooloo, bikin ketawa kan?

Perasan jadi pujaan
Walau kurang kelayakan
Belum biasakan diri lagi,
Pening dengan peningkatan
Mereka harapkan kelaianan,
Berderetan buat rusuhan
Dibanjiri ayat seniman,
Sekarang semuanya kebasahan

Kebas dengan kritikan,
Jadi dorang cuba bahaskan
Imaginasi melalui imej
Menggugat iman macam iklan
Tapi f*ck semua itu,
Giliran aku ubah konklusi
Dapat tipu konstitusi, aku
Celebrate dengan konfeksi

So check check, bedebam bedeboom
Masuk bunyi bass second layer
Kena mandi air bunga dulu
Baru boleh jadi player

Adik-adik sekalian yang
Masih di bangku sekolah
Jangan tiru aksi aku
Nanti kau dapat masalah
Jangan 420, jangan itu, jangan ini,
Jangan cuba buat dirumah,
Jangan tiru aksi aku ini

Chorus:
Adik-adik sekalian yang
masih di bangku sekolah
Jangan tiru aksi aku
nanti kau dapat masalah
jangan 420, jangan itu, jangan ini,
Jangan cuba buat dirumah,
jangan tiru aksi aku ini

Ulang Chorus

[Budak 1:]
Alex? Kau mahu jadi macam siapa?
[Budak 2:]
Saya mahu jadi macam Benzooloo!

Mungkin aku macam nikotin,
Buat dorang semua ketagih
Releas satu lagu hari ini
Lepas tu besok mahu lagi
Obsesi tiada penawar, tidak
Mampu rawat guna aspirin
Jangan sampai nanti aku
Rapping Bahasa Mandarin

Wo gousu ni liao buyao zuo xiang zuo de
(sudah aku cakap, jangan
Buat apa yang aku buat)
Zhe bushi hen hao,
Zhege dongxi hen re de
(ini tidak baik, ini barang panas)

Lepas ini mesti ada yang cakap
"Aku tidak faham lagu Benny"
Dikategorikan dalam katalog
"Benny suka syok sendiri"

Macam ada seorang budak ni,
Nama facebook "Fabian Ailon"
Mungkin hanya senipis tangsi
Tapi mengaku setebal nilon
Dia Diss mama benzooloo, dia
Cakap "Fuck mama Benny!"
Kalau mama nampak muka fabian,
Confirm mama tidak horny

Recording system pun tiada
Tapi mengaku hip hop tip top
Jadi please stop, kalau
Recording guna microphone laptop
Dan biarkan aku crop
Muka kau dari pandangan
Sebab aku allergic dengan
Metaliti budak murahan

Kau mungkin koma, sebab kurang kesadaran
Kalau ini sukan komanwel,
Bukan kau yang olahragawan
Kau atlit yang kena sawan,
Tiada fans macam Paramesrawan
Sebab muka mahatma Gandhi,
Tapi trip macam Shah Rukh Khan

Satu minggu satu lagu,
Aku conquer Kinabalu
Masih lagi bersinar
Walau pelita habis sumbu
Bermusuh dengan Benzooloo
Kenalah bersungguh-sungguh
Baik pergi gym dulu
Tambah ketul pada tubuh

Ulang Chorus 2X

Bukan minta kena puji, aku cuma mahu uji
Berapa ramai dari ufuk
Sanggup datang bayar ufti
Budak-budak sekarang bukan
Parti BN atau Pembangkang
Dorang parti LawaLahFamilia sampai
B*tches sanggup berkangkang

"One Night Stand"
Atau cinta satu malam yo
Lupakan pantang larang
Ini malam mambang jadi rambang

Tapi adik-adik sekalian yang
masih di bangku sekolah
Ini cerita orang dewasa,
Orang dewasa bukan sempurna
Baik kamu mencegah datipada kamu merawat
Yang remaja stay dirumah,
Minta kawan picit jerawat

Sebelum polis datang menyengat
Kamu kedapatan simpan ganja
Bukan indah dalam penjara
Menyesal dari pagi hingga senja

Study balik sivik yang
dulu kau anggap syirik
Mungkin kalau tamat pelajaran,
boleh jadi tokoh simbolik
Masih belum terlambat,
usia muda masih sempat
Tulis satu juta muka surat
"Saya tidak ingin jadi jahat"

Ulang Chorus 2X

Yeah...

Jangan cuba buat dirumah
Adik-adik sekalian
Eye see you
Kau kasi rancak lagi
#LawaLahFamilia Wassup?
LNG wassup?